Utrecht RonDom op zaterdag 9 april

De Rumptse sloeproeivereniging Rechtachteruit heeft zaterdag deelgenomen aan de Utrechtse grachtenrace ronDOM. Het was voor de Rumptse formatie de eerste race van het seizoen.

De grachtenrace heeft een lengte van 14 km, waarvan ongeveer de helft door de singels en grachten. Er werd geroeid met de kleine boot Acertys, waarin naast de stuurman nog 8 roeiers kunnen plaatsnemen. De bemanning was gemengd, zowel dames als heren maar ook jongeren en roeiers met meer wedstrijdervaring. Onder de bezielende leiding van stuurman Dick Roozen werd er flink aan getrokken. Zelfs werd er nog een eindsprint uitgeperst waardoor op het laatste rechte eind de concurrentie verslagen kon worden. De race vormt de voorbereiding voor de belangrijkste race van het jaar, namelijk de Harlingen-Terschelling race van half mei over een afstand van meer dan 30 km over het wad.

Klik hier voor de Foto’s