Sloeproeivereniging Rechtachteruit uit Rumpt bewijst de Amsterdamse burgemeester laatste eer

Zaterdag 7 oktober vond, voor de 31ste keer, de jaarlijkse Amsterdamse Grachtenrace plaats. Honderdveertig sloepen, met bijna elfhonderd deelnemers, namen dit jaar deel aan de race. De sloep “Leitsagher” van de sloeproeivereniging “Rechtachteruit” uit Rumpt was een van de deelnemers. Er was een nieuwe route van bijna 25 kilometer door de grachten van de Amsterdamse binnenstad uitgezet. De nieuwe route voerde onder andere over de Herengracht langs de ambtswoning van de overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Voor de woning hielden de sloepen, waaronder de Leitsagher, stil en bewezen de laatste eer door de roeiriemen rechtop te plaatsen. De stuurman van de Leitsagher, Cees Bakker, plaatste een bos bloemen op de steiger voor de ambtswoning. Op ingetogen wijze werd de race voortgezet. De Rumptenaren legden de 25 kilometer in ietsjes meer dan drie uur af.