RECHTACHTERUIT goes Great River Race 2017 London!, 9 september 2017

Na 6 jaar was het weer tijd: deelnemen aan de geweldige roeirace op de Thames in London.

Met een sterk team van 14 roeiers en onze sponsor Con en Marianne van Rijswijk, van het IT bedrijf itlinx, werd op vrijdag 8 september de boot in het Londense water gekraand. Con heeft deze keer de boot naar Londen gereden, onze trouwe boottransporteur en roeier Steef had dus vrijaf en kon zich helemaal op het roeien concentreren…

De Engelse organisatie was prima: in alle rust boten in het water, in alle rust de boten gereed maken voor transport naar de start, in alle rust het startnummer ophalen… enz. Van dit geduld kunnen wij Nederlanders nog iets leren. Hierdoor konden wij ook in alle rust gezellig lunchen en ’s avonds lekker uit eten in een gezellig restaurant, uitgezocht door Rogier. Con heeft ons daar getrakteerd op alle drankjes!!!! Het was maar goed dat dit aan het einde bekend werd gemaakt, anders was de drankrekening wellicht… Con, bedankt hiervoor!

Zaterdag 9 september, de dag van de wedstrijd.

Met de trein en metro naar de startplek, waar het al een heerlijke chaos was: boten in het water, boten op de kant, boten nog op trailers! 330 boten aan de start… is ook geen kleinigheid. Veel teams hadden zich geweldig uitgedost in allerlei mooie, gekke, kleurrijke outfits. Daar hoeven wij het niet van te hebben; zodra je noemt dat we met 12 roeiers de boot naar de finish roeien resulteert dit al in veel ontzag voor ons team!

Rond 13.30 uur was het de beurt aan RECHTACHTERUIT om te starten. Windje 4  tegen, stoom mee, roeiden we 27 bruggen onderdoor. En raadt eens wat: aan de Tower Brigde, 1 van de grootste bruggen van Londen, hing een heus spandoek voor RECHTACHTERUIT om de roeiers aan te moedigen! Trouwe  fans waren voor de race naar Londen gekomen!

Het is echt heel bijzonder om Londen vanaf de Thames te bekijken, dit heeft menige kippenvel momentjes opgeleverd.

Con en Marianne hebben de hele wedstrijd kunnen volgen vanaf een volgboot. Als we ze niet zagen, dan hoorden we hen wel…

Na bijna 3 uur roeien was de finish daar. Veel publiek moedigde de ploeg uit Nederland van harte aan. Ook onze fans stonden weer bij de finish om ons te verwelkomen met een biertje!

Dan liggen daar bij de finish 330 boten. Onze roeimannen zijn als een speer de trailer gaan halen en hebben met enig lijm- en smeerwerk bij de Engelsen de trailer vooraan gekregen, waardoor wij en de boot vrij snel uit het water waren.

Na een fikse roeirace gaat er niets boven een goed feestje in de tent op het feestterrein. Ook hier heeft Con ons weer mooi in de kleren gestoken: een supergaaf oranje poloshirt!!! Dank itlinx!

Dit, in combinatie met onze zilveren hoeden en dassen, is RECHTACHTERUIT in Londen weer mooi op de kaart gezet.  Het bleef nog lang onrustig…

Londen, tot over 5 jaar!!!!!!!!

Cees, Carla, Steef, Lies, Marc, Lotte, Peter, Desiree, Ludo, Rogier, Wim B., Richard, Ilse, Marianne, Con en Rian.