De vereniging

De verenigingsnaam

Zoals dat bij een democratisch instituut als een vereniging past is in de oprichtingsfase aan de leden gevraagd om na te denken over een passende naam voor de vereniging. Uit de genoteerde suggesties is vervolgens door het bestuur unaniem gekozen voor de briljante naam “RECHTACHTERUIT”. Boze tongen beweren dat het verkeerd om plaatsnemen in de boot van de dames tijdens de eerste roei-ervaring de doorslag gaf voor de naam. Het bestuur distantieert zich vanzelfsprekend van dit gerucht.

Het plan en de directe actie

De mannen van het eerste uur
Het enthousiasme van zijn broer, de wens om op een leuke manier wat meer aan sport te doen, bezig te zijn met die prachtige Linge en een bijdrage te leveren aan het dorpsleven in Rumpt waren voor Dick Roozen de redenen om het idee van sloeproeien te lanceren. De enthousiaste reactie van de aanwezigen was het startsein om het idee verder vorm te geven. Slechts enkele dagen later zag Erik van Wingerden een advertentie in de Telegraaf waarin het loodswezen in Rotterdam een Stersloep te koop aanbood. Zijn initiatief om deze sloep gezamenlijk te kopen heeft er toe geleid dat een en ander in een versneld vaarwater kwam. Bij het bekijken van de sloep in Rotterdam (de eerste keer “s avonds) was iedereen zeer enthousiast, een werkelijk fantastisch schip.

Helaas had het loodswezen een optie gegeven aan een particulier die de “Leitsagher” wilde ombouwen tot motorsloep. Of de duidelijke intentie de “Leitsagher” weer als wedstrijdroeisloep in te gaan zetten de doorslag heeft gegeven, weten we niet. Maar een paar dagen later waren Erik en Dick de trotse eigenaren van een 10 meter lange roeisloep.

Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling, een voorlopig bestuur werd opgericht, er werd proefgevaren, een vereniging werd opgericht (20-02-2002) en de overdracht van de sloep kon plaatsvinden.

Het bestuur

Je vraagt je wel eens af waarom sommige mensen zo idioot veel vrije tijd steken in een vereniging. Nou wij vragen ons dat dus niet meer af. Wat begint als een ludiek idee verwordt tot een heuse vereniging en wat daar allemaal bij komt kijken, hou je niet voor mogelijk.

Dat is maar goed ook, als we alles van tevoren hadden geweten, hadden we ons misschien nog wel eens achter de oren gekrabd. Maar laat er geen misverstand over bestaan het is reuze leuk en interessant om een vereniging op te richten, zeker als je van die enthousiaste reacties krijgt.

Het bestuur: Pieter Deenik (voorzitter), Dick Roozen (vice voorzitter), Steef Carlier (secretaris), Tineke Stam (penningmeester) en Erik van Wingerden (commissaris).

We rekenen natuurlijk wel op de ondersteuning vanuit de leden om alles verder te realiseren. Hierbij valt de denken aan het aanstellen van de captains, het bouwen van een steiger (zie verderop in deze nieuwsbrief), het werven van sponsors, het onderhoud en wat er verder wel allemaal niet bij komt kijken. Tot dusver mogen we verheugd zijn over de enthousiaste inzet van onze leden.