Rabobank geeft bijdrage aan Sloeproeivereniging Rechtachteruit, 18 september 2010

Sloeproeivereniging Rechtachteruit uit Rumpt werd deze zomer verblijd met een bijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds voor het laten uitvoeren van een kostbare reparatie aan haar roeisloep de “Leitsagher”.

Sloeproeivereniging Rechtachteruit is 8 jaar geleden opgericht en sindsdien de trotse eigenaar van een 12-persoons roeisloep.
Deze sloep werd tweedehands aangeschaft, opgeknapt en gedecoreerd naar een fraai ontwerp van een plaatselijke architect in de kleuren blauw-wit met onder andere de karakteristieke Franse lelie, welke ook voorkomt in het wapen van Rumpt.
Dit voorjaar bleek de onderkant van de boot ernstig aangetast te zijn door osmose, typisch voor oude polyester boten, en voor het behoud van de sloep was een behandeling noodzakelijk.
Dit is een hele dure reparatie van duizenden euro’s.
Gelukkig dragen de leden de vereniging een warm hart toe want allen hebben een financiële bijdrage geleverd, waarmee al een groot gedeelte van de kosten bijeen gebracht werd.
Met de aanschrijving van het Rabobank Coöperatiefonds werd een goede zet gedaan, want dit fonds bleek bereid een mooie bijdrage te leveren aan het behoud van de prachtige sloep.
Zaterdag 18 september jl. kon de Leitsagher geheel hersteld weer ter watergelaten worden en werd de cheque van € 1.000,00 namens de Rabobank door Mevrouw Lenselink aan Rian Magis, voorzitter van Rechtachteruit, overhandigd.
Dit werd gevierd met een glaasje en bloemen.
Ook werd Henk Voskuilen van de firma Voskuilen uit Gellicum in de bloemetjes gezet, omdat hij al jaren klaar staat om de boot op de meest onmogelijke tijden in en uit het water te takelen.
Met deze sloep worden wedstrijden geroeid in heel Nederland (o.a. Amsterdam, Utrecht, Harlingen-Terschelling) en zelfs al een keer in Londen en Gent.
Iedere zondagmorgen en dinsdagavond wordt er getraind door wedstrijdroeiers.
Op woensdagmorgen door recreanten en op vrijdagavond wordt er door jeugd van 16-22 jaar geroeid. Het is een leuke vereniging en iedereen die eens mee wil roeien is welkom.

Klik hier voor de Foto’s