Respec op de lek, zaterdag 13 juli 2019

Zaterdag 13 juli 2019 heeft onze vereniging deelgenomen aan de zevende editie van de sloeproeiwedstrijd ‘Respec op de Lek’. De race wordt georganiseerd door de sloeproeiafdeling van de Culemborgse Watersportvereniging De Helling.

De race kent twee onderdelen. ’s Ochtends een parcours van 11,3 kilometer, heen-en-weer naar de veerpont in Beusichem. ’s Middags een ‘sprint’ van ongeveer 4,5 kilometer (voor beide trajecten zie kaartje).

Vaarroute op de Lek vanuit Culemborg richting Beusichem en terug

In de aanloop naar de race was het even hard werken om de boort vol te krijgen. Voor de ochtend race was er voldoende animo, voor de sprintrace had Carla twee jonge gasten uit Culemborg bereid gevonden om mee te racen.

Het weer was niet optimaal. Af en toe een beetje regen. Daar tegenover stond dat er geweldig mooie wolkenpartijen waren met donkere wolken boven de dijken en weilanden. Deze prachtige vergezichten maken deelname aan “Respec op de Lek” zo mooi en waardevol. Er werk keihard geroeid. Opvallend was dat er deze keer heel weinig tijdens de race door de roeiers gesproken werd. Alle energie ging in het roeien zitten. Bravo. Ook heel positief was dat er collega roeiers aan boord waren die voor het eerst deelnamen of nog maar kort aan de wat langere races hebben deelgenomen. Er was ook veel aandacht voor de techniek en het gelijk en gelijkmatig roeien.

Er werd keihard geroeid tijdens de ochtend race

En wat te denken van de aanwijzingen en aanmoedigingen van onze stuurvrouw Rian. Zij weet als geen ander het maximale uit de roeiers te halen. Bij de middag race kwamen er twee jonge kerels aan boord om de overgebleven plaatsen op te vullen. Het bleek nu al de tweede keer te zijn dit jaar dat jonge gasten aan boord iets extra’s los maken. In de middagrace werd door de roeiers niet het maximale maar het bovenmaximale gegeven. Na de schitterend gevaren races en het goede gevoel daarover is de realiteit toch altijd weer hard. Ondanks het feit dat we zo ontstellend onze best hebben gedaan en boven onszelf uitgegroeid zijn, werden we in “Heren klasse 2” 12de in de ochtend race (van de 13 deelnemende boten) en in de middag met de gastroeiers 9de. Neemt niet weg dat de voldoening groot was. Goed geroeid, heerlijke dag buiten en goede teamspirit.

Aanmoedigingen van onze stuurvrouw Rian