Lemmer, 23 april 2016

Wedstrijd om snel te vergeten maar ook weer niet
De weersvoorspellingen waren niet ideaal maar in ieder geval droog, wat heet…

De dag begon mooi! Natuurlijk voorzag Wim H. ons weer van de traditionele gevulde koeken, we kunnen niet meer zonder!

Alle roeiers gearriveerd in Lemmer, werd de nieuwe roeikleding uitgereikt: een fraaie witte polo en een super functioneel zwart softshell jack. Dit alles gesponsord door onze nieuwe sponsor itlinx! Het logo van itlinx prijkt mooi op de shirts en de jacks.

Een fraaie groepsfoto werd gemaakt waar de lach nog met ons was. Wat wil je: er zo strak uitzien, een mooie wedstrijd voor de boeg! De boot was vol: 12 roeiers, waarvan de nr 12 op het laatste moment van de kade was geplukt en overgehaald werd om mee te roeien: Jordi.

Een fraaie stuurman bemande het roer: ons aller Jasper van 14 jaar. Ja, wij durfden maar hij ook!

En wat heeft hij ons goed over de Lemster wateren gestuurd, nogmaals dank Jasper!

De race, zoals in de aanhef: snel vergeten of een race om te onthouden. Ieder mag er mee doen wat ie wil.

Oordeel zelf maar: strak blauwe luchten, windkracht 5 welke de roeiers in de rug blies… Dit klinkt heel prettig, de wind in de rug hebben. Nou, ik kan u vertellen dat de beleving als roeier even anders is…

Daarna hevige regen, dat was heel prettig deze in de rug te ervaren…

Last but not least werden we verrast door hevige hagel. Ik ben even kwijt of deze in de rug van de roeiers kwam of dat de stenen van alle kanten de lichamen van de roeiers geselden.

Ja lezers, jullie lezen het goed: stenen! Wat begon als een paar verfijnde speldenprikken, eindigde na ca 20 minuten in een ware vuurzee van stenen!!!

Maar echte bikkels als we zijn natuurlijk gefinisht in een fraaie tijd. En wat zeker vermeldenswaardig is: er werden door de Leitsagher 25 boten ingehaald. Dit  klinkt overweldigend. Voor ons was het dat ook, voor de  eindscore telden andere factoren helaas mee… Ik zal u de eindstand besparen, deze is nl om snel te vergeten..

Dit alles op een rijtje, oordeel zelf wat snel vergeten kan worden en wat mee kan in de herinnering.
Ik zelf ga voor het laatste: een wedstrijd om te onthouden.