Roeien op de Lek (Culemborg), 13 juli 2013

Zaterdag 13 juli: een thuiswedstrijd. Althans voor de roeiers uit Rumpt.
We mochten nl. rekenen op 4 gastroeiers uit het rotterdamse: Silvia, Ron, Jan en Cees.
Zoals jullie weten zijn de “Rotterdammers” hard aan het trainen in onze Leitsagher voor de Maasrace in september, dus deze wedstrijdervaring was mooi mee genomen.
Rumptse Cees, super goed van je dat je ondanks je drukke muziekweekend toch nog met ons mee wilde roeien.

Gelukkig dat rotterdamse Cees ” over” was en je plek met plezier in wilde nemen.

De wedstrijd: 12 km roeien waarvan 6 stroom tegen en 6 stroom mee. Dat hebben we niet verkeerd gedaan: 4de plek v an de 11 deelnemers!
We hebben bijna de hele wedstrijd op kop gelegen, voor ons een totaal nieuwe ervaring! Hier konden we ook niet zo goed mee omgaan: op de finishlijn nog ingehaald door, jullie geloven het nooit: een boot vol Rotterdammers!!!
Dat was wel even slikken voor onze 4 gasten…..

De tweede wedstrijd: 4 km roeien. Dit had de organisatie slim gedaan: alle roeiers kregen voor deze wedstrijd een frietje en een broodje “vette hap”.
Deze lag dusdanig zwaar op de maag dat we het deze keer met een 6de plek moesten doen….

Overall zijn we geeindigd op een zesde plek. Toch niet slecht vonden wij zelf als er geroeid wordt met een halfdameshalfherenboot.

Samenvattend: een gezellige wedstrijd, goede organisatie, super goed weer, lekker dicht bij huis!, leuke foto als aandenken, fanatieke roeiers, fout frietje, enthousiast publiek uit Rumpt, Enspijk en alweer: uit Rotterdam, leuk Willem, dat je wedstrijdritme kwam opsnuiven, een meevarende Ben, assistent van de Stuur en toekomstig opvolger van zijn vader, een rollebollende Lietje door de boot, Jan die Lietje en de riemen weer aan het werk kreeg, kortom volgend jaar gaan we weer.

Klik hier voor de Foto’s