Harlingen – Terschelling (HT 2017), 26 mei 2017

Het eerste team van de sloeproeivereniging Rechtachteruit uit Rumpt met hun prachtige sloep “de Leitsagher”, heeft in het Hemelvaartweekeinde deelgenomen aan de 43ste editie van de Harlingen-Terschelling roeisloepenrace. De HT-race is traditiegetrouw één van de zwaarste, maar ook mooiste roeiraces van het jaar en de teams die deze tocht van 33,5 km volbrengen mogen terecht erg trots zijn op zichzelf. Deze Koninginnenrace onder de sloeproeiwedstrijden vond dit jaar weliswaar plaats onder zonnige omstandigheden maar de stevige noordenwind zorgde ervoor dat het een zware race werd door tegenwind, tegenstroom en een pittige golfslag. Het mixed team uit Rumpt met 5 roeisters en 7 roeiers en Cees Bakker als stuurman had zich gedegen voorbereid door vele kilometers training op de Linge en door deelname aan een wedstrijd over 21 km in Grou vroeg in het voorseizoen. De HT-race werden dit jaar in 3 uur en 55 minuten afgelegd, meer dan een half uur langer in vergelijk met 2016 maar de omstandigheden waren ook veel zwaarder. Het Rumptse team eindigde op plaats 108 van de 135 deelnemende boten. Dit is een mooie prestatie