Sloeproeirace Grou, 29 april 2017

Zaterdag 29 april heeft de sloeproeivereniging uit Rumpt deelgenomen aan de wedstrijd in Grou. Algemeen telt deze wedstrijd als voorbereiding op de Harlingen-Terschelling race (de HT) van aankomend mei. De wedstrijd in Grou gaat over bijna 21 km door prachtig natuurgebied. De HT heeft een lengte van 33 km over het wad met stromingen, tegenwind en afhankelijk van de weersomstandigheden stevige golven. De race in Grou werd geroeid in de samenstelling van de roeiers die ook de HT van dit jaar gaan roeien. De Grouster roeirace, zo vroeg in het seizoen, bleek zwaar te zijn. Uitgeput kwam de bemanning over de eindstreep na 2 uur en 24 minuten geroeid te hebben.De HT race is aanzienlijk langer en varieert van 3 tot 5 uur afhankelijk van de wind en stroming op het wad. De race in Grou was dus een uitstekende voorbereiding en leerde de bemanning dat er nog veel getraind moet worden in de komende weken.